Steeds meer mensen ontdekken de toegevoegde waarde van yoga in hun leven. Dit kan geen toeval zijn!

Waarom steeds meer mensen yoga een plaats geven in hun leven?

Steeds meer mensen ontdekken de toegevoegde waarde van yoga in hun leven. Dit kan geen toeval zijn. Stress, spanning, weinig of geen beweging, gebrek aan emotionele en mentale rust eisen hun tol. Het gevoel van door het leven te moeten rennen, torenhoge verwachtingen, prestatiedruk, de aanhoudende stroom van prikkels via alle mogelijke media,… . De lijst is lang. Meer mensen balanceren op de rand van burn- out en depressie of vallen voor langere tijd helemaal uit. Yoga helpt en ondersteunt mensen in hun zoektocht naar het opnieuw vinden en/of behouden van stabiliteit en ritme in hun leven.

Wat leer je? Waarom zou je dit doen? Voor wie?

In de lessen leer ik mensen, elk op hun eigen tempo, ritme en ordening te creëren vanuit een oefening. Je leert je concentreren om een oefening te vormen. Dat maakt het hoofd leeg en zorgt voor rust. De oefeningen ontspannen de spieren van nek, schouders en hoofd. Ze versterken de rug, dragen bij tot een stabiele wervelkolom en verhogen het oprichtingsvermogen. Op een zachte wijze zorgen ze ook voor meer flexibiliteit en voorkomen ze blokkages. De ademhaling wordt bevrijd en ook veel rustiger. De stofwisseling komt meer in evenwicht. Ook het zenuwstelsel wordt tot rust gebracht en versterkt. Het denken wordt helder, het voe¬len minder chaotisch en emotioneel en de wil krachtig en minder dwangmatig. Ook je nachtrust vaart er wel bij. De lessen zijn geschikt voor elke leeftijd, ongeacht de soepel¬heid van je lichaam.

Yoga: een vlag die vele ladingen dekt.

De grondlegger van de yoga die ik geef, Heinz Grill, noemt het “de nieuwe yogawil “. Deze yoga is een bijzonder concrete vorm van yoga. Niet om te vluchten maar als hulpmiddel om je bewust verder te ontplooien. Dit type yoga staat geheel los van elke geloofsovertuiging. Het opzet is dat iedereen na elke les wakker en toch heel ontspannen naar buiten gaat.

Online lessen