Hey Katty,

Ik ken Katty al jaren en heb haar verhalen gevolgd over Ayurveda en haar stappen richting yoga.
De kennis die ze daarbij opdeed, deelde ze, mijn interesse was gewekt.

Niet dat ik er direct op inging, het leek interessant maar ‘ik had dat niet nodig’, dacht ik…
Maar enkele jaren geleden had ik een moeilijke periode met fysieke klachten als gevolg.
Keelontsteking was een terugkerende kwaal maar ook mentaal voelde ik dat het niet goed met me ging. Ik deelde dit met Katty en zij stelde voor om een Ayurveda-ontgiftingskuur te volgen.  Concreet betekende dit dat ze eerst uitzocht welk type ik ben om vervolgens in de Swedana te gaan.
Een behandeling met olie en kruiden met vervolgens een stoombad dat blokkades losmaakt en me weerbaar maakt en mijn weerstand verhoogt. Het zijn geen medicijnen of kruiden die je inneemt, het is een reiniging, dus ging ik erop in.

Sindsdien heb ik geen keelontstekingen meer, de daarbij horende antibiotica heb ik niet meer nodig gehad en de dokter ziet me heel sporadisch.Ook mentaal ben ik op mijn benen blijven staan.  Niet enkel door Ayurveda maar ook door de yoga-lessen die ik ben gaan volgen en na 3 jaar nog steeds volg.

Yoga maakt lichaam en geest sterker door oefeningen rond de borstwervelkolom. Het zweverige wat vaak wordt gedacht is bij dit type yoga niet van toepassing, in tegendeel.  Het zijn vaak omgekeerde houdingen die heel onnatuurlijk lijken maar dat is net de bedoeling. Het is geen sport, het vraagt concentratie en vooral ordening, het is een manier van leven en denken. Ik ben dan ook blij dat ik de weg naar Be Azure gevonden heb. Nicole B. 3.01.2018